Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

söndag 25 augusti 2013

Pizzasallad.


Gott syrligt nyttigt.

Har ni också passerat grönsaksdisken på mataffären, plockat tomat,gurka och en paprika. Undrat vem som köper allt det där andra ???
Allt det där andra är så gott och nyttigt!
Senare kommer recept på rotfrukter av olika slag. Speciellt den där riktigt fula rotsellerin är en ulv i fårakläder. 

Gör egen "PIZZASALLAD" eller syrad kål som det faktiskt är.

Recept 2 pers som kolhydratdel på tallrik eller 4 pers som sallad.
Riven vitkål 250g ( ca 7dl)
2 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
2 krm grovmalen svartpepper
2 krm Salt

Riv/hyvla vitkål med hyveldelen på rivjärn eller osthyvel. Stöt den med mortel i bunke någon minut. Krossandet får igång processen och gör kålen mjuk/saftig. Häll över resten och massera in med händerna ordentligt. 
Massage och kramar behöver både maten och vi ibland för att smaker skall blomma ut.
Ställ i kylskåp i ca ett dygn ( över natten är ok).

Pris per portion som kolhydratdel, under 2kr.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar