Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

lördag 13 juli 2013

Fish ´n chips


Fish ’n chips

Bryt av med lite ”köpemat” hemma, servera till barn och vuxna genom fönstret i traditionellt tidningspapper

·         10 medelstora potatisar
·        Fryst panerad fisk. Sprödbakad torsk till vuxna, fiskpinnar till de små
·        Remouladsås eller god dressing
·        Tidningspapper

 
Sätt ugnen på ca 200°
Tvätta skölj potatisen noga
Skiva upp potatisen i trekanter och lägg i en ugnssäker form. Häll över ½ dl olivolja.
Sätt in formen underst i ugnen.
Efter 20min ta ut och salta, vänd på potatisen.

Lägg in fisken på galler ovanför potatisen. Oljan som dunstar ger fisken en friterad go yta. Ta ut allt efter 20min och lägg upp i en strut av papper. Snåla inte med remouladsåsen J
Fiskpinnar till barnen läggs in 10 min senare

Detta var första receptet som skrevs i projektet
Effektiv tid ca 20min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar