Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

fredag 2 augusti 2013

Hamburgare

Snälla köp inte färdiga frysta burgare i affären........ Det är lika enkelt att fixa egna hemma!
Då har vi inte pratat om vad de frysta innehåller, kötthalten är skrämmande låg.


Hamburgare


Finns det något svenskare än burgare ? Tror nästan vi har fler burgarställen per capita än USA.
Det är lite av en konst att lyckas med burgare och sedan när man har kommit på knepet håller man det gärna  hemligt. Vem har inte träffat hemmakockar som ser matlagning som vetenskap och tycker de är värda nobelpriset för sin stora kunskap.
Singelpappans knep för goda burgare.

Krydda inte köttet! låt burgaren smaka kött. Använder lite fetare nöttfärs upp till 20% för att få lite saftighet.
Lägg över köttet i en burgarepress som ni har klätt med plastfolie sedan bara att pressa.
Resultatet blir färdiga inplastade portionsförpackade burgare. Lägg över köttet med en sked ( ingen kontakt med huden) och frys direkt. Borde hålla sig ca 2 mån i frysen
Notera! har alltså inte ägg,ströbröd eller annat i burgarna. Bara 100% kött. Massera/knåda paketen försiktigt utanpå plasten. Här är knepet med goda saftiga burgare, massagen. Knådar för mycket = pannbiffar ( burgare som blir stabbiga och höga mitt på), knådar för lite = risk att de spricker lite vid stekning ( men vad gör det? syns inte i brödet). Skall de grillas behövs lite mer knådning och gärna kylskåpskalla eller lätt frusna.
Rätt masserade så blir det lätta , luftiga och reser sig inte under tillagning. Testa er fram!
Själv masseras burgare i högst 5 sek.
Under stekning kryddas burgaren med svartpeppar och salt, inte grillkrydda ( gatuköks style).
Behövs bara någon minut per sida för att bli genomstekta.

Tillbehör :
Här plockar vi upp smaken som varje gäst vill ha.
Grundsåsen ( ej ketchup pls) är krossade tomaterna med tomatpuré som tidigare har nämnts. Här spetsad med Tabasco. Smaka er fram med Tabasco, ger en härligt fyllig smak som sitter i länge :)
Sedan grönsaker efter tycke och smak ( vad som finns hemma).
Idag blev det med cheddarost, testa även tunt skivad mozzarella .

Recept för 4 burgare
400g nötfärs ( gärna 20%)
2 tomater
Några blad sallat
Halv gul lök
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpure
Tabasco
Hamburgare dressing ( köpt)
Ostskivor typ cheddar. Inte ost med cheddarsmak ( har testat och det är blä).
Friscobröden som Max använder är saftiga och matiga.

Effektiv tid 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar