Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

onsdag 14 augusti 2013

Pasta pasta och pasta




Veckans tema är pastaladdning inför långlopp
Till helgen går både Kalmar IM och cykelvasan.
Ett tips är att koka rejält med pasta första dagen. Kall pasta 2 minuter i kokande vatten blir som ny.
Inne i kolhydratkoma är det skönt att inte behöva koka pasta varje dag/varje måltid.

Tonfiskpasta
Detta är en riktigt gammal klassiker i köket här. Grundreceptet kommer ifrån Ove Rytter och böcker om mat för bodybuilder/styrkelyftare. Alltså riktig byggarmat väldigt långt ifrån high fat dieter
1port
1 burk tonfisk ( gärna i olja)
2 Scharlottenlökar eller halv gul lök
1 stor klyfta vitlök
1/2 Paprika.

Hacka lök och skär paprika i lagom bitar. Fräs allt i en panna med olja. Slå över tonfisken ( OBS! häll av vattnet först om ni har tonfisk i vatten). Låt fräsa någon minut ihop. Slå över pasta och låt den steka med och ta färg/smak. Lite grädde/ creme fraiche/kokosmjölk på slutet gör det lite krämigare. Krydda med salt/citronpeppar och ev fiskfond.

Laxpasta
Efter köttfärssås, tonfiskpasta kommer något ännu enklare och sjukt gott.

2 port
300g Varmrökt lax
1 burk Creme fraiche ( fet, lätt eller mini efter smak )
1 Citron
Pasta för två personer.

Värm creme fraiche i en kastrull, slå i en skvätt fiskfond. När det är varmt och nästa kokar. Lägg försiktig i laxen i bitar. Servera med pastan och dränk den med en stor citron

Pasta
Sista dagen i pastaladdningen orkar man inte bry sig längre om smaken eller laga god pasta. Bara kolhydrater på hjärnan. Keep it simple och gör något smakrikt istället för bara ketchup.

2 port
1 burk cremefraiche Chili/paprika eller naturell
300 g Tärnad bacon
Pasta för två personer

Stek bacon, slå över creme fraiche och servera med pasta. Enklare kan det inte bli.

Som en vän säger.........Det går alltid att riva över massor av god ost på alla pastarätter :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar