Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

söndag 11 augusti 2013

Köttfärssås

Köttfärssås går inte att misslyckas med, men hur lyckas man ?


Tips ifrån singelpappans kokbok på hur man lyckas och får kommentaren, Detta är faktiskt riktigt gott :)
Satsa på lite bättre ingredienser och låt smakerna få en chans att blomma ut. Effektiva tillagningstiden är 10min oavsett om det är vardagsföda eller något riktigt gott. Nedan kommer ett grundrecept som enkelt byggs på med vitlök, sambal oelek, tabasco, piri piri eller vilken smak man föredrar just då. Idag var det barn som gäster och grundreceptet räcker långt.

4port
500g Nötfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2-3 msk mörk ox-fond 
3 isbitar av reducerade överblivna rödvinet
Salt ( om det behövs! smaka av då fonden bidrar med sälta)
Svartpeppar grovmalen
Redning Maizena mörk

Bryn färs och lök i en stekpanna. Häll tomater,fond,isbitar i en kastrull och låt koka upp under tiden.
Häll över färs/lök i kastrullen och småkoka 5-20 min. Längre tiden får smakerna att blomma ut. Red av den till önskad konsistens 3min innan pastan är klar. Någon tsk socker tillsammans med redningen ger en rundare smak...


Här serverad med glutenfri pasta, färsk tomat och parmesan. Som Verner & verner säger, det går lika bra med körsbärstomater och västerbottenost ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar