Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

lördag 21 september 2013

Baka med barn - Scones/muffins mellanmål

Sjukt goda glutenfria mellanmålsbullar

Nästan lika enkelt som chokladbullar och perfekt mellanmål. Går att avnjuta som dom är eller med lite smör på. Här fyllda med chokladknappar, men våga testa med nötter, russin, mandel etc.

Grundrecept 2 pers

2 dl rismjöl (stora dl)
1 tsk bakpulver
1 msk socker
1msk vanlijsocker
Nypa salt
40-50g smör
1dl mjölk.

Fyllning 1/2 dl odense chokladknappar.

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Klicka i smöret (rumsvarmt) och blanda ihop.
Tillsätt mjölken och rör till en smidig deg.
Klicka ut 4 bullar på bakplåtspapper och platta till med handen. 1/2-1 cm tjocka runda eller hjärtformade bullar.
Grädda i ca 10-12 minuter tills de får en fin form

VARNING!!!
Ni kommer vilja ha mer efter provsmakning.............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar