Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

tisdag 6 augusti 2013

Megaburgare typ wallenberg


Vad är detta ?

Ser inte jätteaptitligt ut på bilden...... Lovar att tallriken kommer vara helt ren efter måltiden och gästerna kommer att fråga efter mer.

Grundtanken kommer ifrån en kokbok om smakrik vardagsmat. De har ett recept på en megaburgare som görs hel i stekpanna och sedan får en skön sås av grädde och tomat. Blanda det med traditionellt recept på wallenbergare och du får Megaburgare typ Wallenberg.

Recept 4 pers
500g Nötfärs
2dl Matlagningsgrädde ( 15%,7%,4% efter tycke och midjemått)
Halv burk krossade tomater som får rinna av i en sil.
2 ägg
2 msk potatismjöl 
salt
peppar
massor av småkapris på burk

Blanda färs,salt 1-2 tsk, peppar 1-2 krm, potatismjöl, 1 dl grädde i en bunke och arbeta ihop.
Häll över i en stekpanna med smör och tryck ut den till lite mer än 1 cm tjock. Jag använder en mindre stekpanna som blir lagom att fylla hela vägen ut till kanten. Diameter 22cm.
Stek på medelvärme 4min, dela i fyra delar och vänd med hjälp av två stekspadar. Stek ytterligare 4 min. Under tiden vispa lätt ihop 2 ägg, krossade tomater, 1dl grädde. 
Häll gräddsåsen över stekpannan och låt det småkoka i ca 4 min.

Servera med Kapris till ris eller potatis.

Varianter är : Gräddsåsen kan göras utan ägg för lösare konsistens. 
Smaksättas med 2 pressade vitlöksklyftor.
Grundreceptet har soya i såsen för färg och sötare smak.

Btw.....aldrig fel att riva lite ost över och sätta in den i ugnen på 200 grader i fem minuter innan servering..... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar