Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

torsdag 18 juli 2013

Varma mackor = Svensk Pizza


Svensk klassiker

En Svensk Klassiker är Skidor, Cykel, Simning och löpning. Vad har då motion med dessa varma mackor att göra ?
Dom fungerar perfekt som mellanmål under långa pass eller som snabbmat efter träningen.

Fyllningen går att variera i oändlighet. Gå in på lokala pizzerian om du inte redan vet vilken fyllning du vill ha.

Tips på vägen.
Rosta bröd eller Hönökaka! För er som gillar lite tjockare pizzabotten blir Hönökaka riktigt gott som botten. Lägg då till tidigareinlägg om att skapa roliga former med hjälp av pepparkaksformar.

Tomatsalsa
1 dl krossade tomater
1 msk tomat pure
Svartpeppar

Blanda till en lagom trög konsistens.

Börja med riven ost ( ja ingredienserna skall sjunka ner i osten inte tvärtom).
Lägg på ingredienser efter tycke och smak
Toppa med lite ost för färgens skull.

ca 10 i ugnen på 200 grader och du har gott mellan/kvällsmål som kan förberedas på morgonen.

Effektiv tid 15 min för ca 2 pers

Mina klassiker mackor ovan blev :
Stekt svamp
Skivad tomat med Halloumi och lite vitlök
Chorizo och lök

Lycka till 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar