Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

fredag 12 juli 2013

Engångsgrill.....

Goda grillspett med en färskpotatissallad som enkelt följer med i picknickkorgen.

Grillspett 2 pers
Oxfile/fläskfile ca 400g. Fläskfile blir lite saftigare på grillen.
Halv paprika .
Halv rödlök eller syltlök

Potatissallad 2 pers
Kall kokt färskpotatis ( Rester ifrån dagen innan)
Halv paprika
Halv rödlök
2 msk kapris
1 msk Olja
1 msk Vinäger ( ljus)
liten msk vatten
stor tsk dijon senap.
Persilja eller annan färsk krydda efter tycke och smak

Kall sås, vitlök, bearnaise eller varför inte bara turkisk yoghurt med gräslök i.

Skär köttet i lagom stora bitar. Håll ihop tumme och pekfinger så får du lagom storlek.
Lägg i marinad ( går jättebra att köpa på flaska) några timmar. Liten skvätt rödvin är aldrig fel.
Skär paprika och lök i lagom storlek, förkoka paprika 3min, lök halvminut.
Trä allting på spett och lägg i påse eller burk.

Salladen
Blanda vinägrettsåsen Olja,vatten,vinäger och senap.
Finhacka rödlök och paprika, blanda med skivad potatis.
Häll över vinägretten och blanda väl.
Salta efter tycke och smak.
Avsluta med att klippa över lite persilja.

Ute på en klippa eller annan underbar grillplats.
Tänd grillen och låt den bli varm på riktigt. Njut av vin och naturen under tiden.

Grilla spett och rör om i salladen.

Effektiv tid hemma ca 15 min ( För 4 pers).
På plats ca 5min om nu inte vi män skall räkna tiden att titta på grillen som effektiv tid ;)

Förmodligen är det som att svära i Kyrkan ibland "riktiga" kockar och tillstå att engångsgrillen har en plats. Gasolgrillar för tiotusen gör kanske godare mat, men väldigt svåra att ta med sig ut på en klippa. Miljön runt omkring där engångsgrillen används är liksom bara sommarsverige i kubik! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar