Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

söndag 14 juli 2013

Scones. Lek med färg och form


Lek med färg och form när ni lagar mat.

Här har vi traditionella Scones formade som hjärtan.
Fungerar lika bra när någon har sovit över som till sina barn. Finns det stora "pepparkaks" formar i hemmet är möjligheterna oändliga.
Nästa söndag gör vi Johan half english breakfast på svenska.

SCONES 2pers
  • 3stora dl vetemjöl ( brukar byta ut 1dl mot rågsikt för lite mer smak)
  • 2 tsk bakpulver
  • lite salt
  • 50g smör ( Smör/rapsolja flytande blandning är enkel och smakar gott)
  • 2dl mjölk ( brukar byta ut 1 dl mot filmjölk om det finns hemma)
Sätt på ugnen ca 225 grader med varmluft.
Blanda ihop torra ingredienserna och rör sedan i smör och mjölk/fil. Den blir ganska kladdig deg, men saftigare slutresultat. Ta lite olivolja på fingrarna istället för mjöl när du tar upp degen.
Forma till två bröd ca 1 cm tjocka i valfri form.

Grädda ca 10 min till fin färg. Låt vila lite stund under duk och avnjut varma med ditt favorittillbehör.
Ost, marmelad, lemoncurd, hallonsylt eller bara smör.

Effektiv tid 10min + 10min i ugnen när du hinner duka fram kaffe och tillbehör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar