Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

söndag 22 december 2013

Resultatet av nattens långkok :)

 Rödvinsgryta med Högrev, sidfläsk och rostade rotfrukter

Recept 4 pers

Se långkok högrev över natten för ca 600 g kött
En sats rotfrukter i ugn.
Kraftigt gott rött vin
2-3 msk tomatpure
100g svamp
150g sidfläsk
några syltlökar
1/2 dl färskriven pepparrot

Häll 1-2 dl kraftigt rödvin och 5dl av buljongen i en kastrull och reducera med ca 1/3.
Fräs upp svamp, syltlök och sidfläsk i en stekpanna.
Blanda allt i kastrullen tillsammans med köttet skurit i bitar.Tillsätt tomatpure och pepparrot. Låt koka under lock i ca 5-8min.
Servera med rotfrukter.

PS: Lite grädde mot slutet är aldrig fel i en gryta ;)

Brunsås med högrev.

50g smör
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
1/2 dl matlagningsgrädde
Soya ( ev kulör)
Thai fisksås

Bryn smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det bryna till fin färg. Var inte rädd här! Här lockar du fram smakerna.
Tillsätt hälften av buljongen och låt den få ett uppkok. Tillsätt resten och låt det koka upp under omröring.
Det är faktiskt svårt att bränna denna såsen :)
Låt det småkoka 5-6min. Efter halva tiden tillsätt grädde och soya. Koka tills du är nöjd med konsistensen. Smaka av med lite fisksås för sälta och svartpeppar.

Ingen potatis hemma så här serverat med ris som fick koka i överbliven buljong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar