Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

lördag 21 december 2013

3 i 1 matlagning 2.0

Ide till detta långkok kommer ifrån Go kväll ( oj råkar jag se det ibland...) och kocken Tareq Taylor som även sågs i trädgårdsonsdag.

Högrev & rotfrukter
Grundreceptet 

1-1,5 kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
1 palsternacka
200g rotselleri.
Timjan
Lagerblad
Mycket tid och en ugn.

Skala morötter, palsternacka och rotselleri. Dela i stora bitar och dela löken på mitten, men behåll skalet.
Bryn kött och rotfrukter utan fett i en gryta. Tillsätt färsk timjan eller 1tsk torkad timjan och 4-6 lagerblad. Täck med vatten. Låt det koka upp och sätt in grytan i ugnen på 100 grader  i 12-15 timmar. Varför inte över natten.


På morgonen sila buljongen i en finmaskig sil och ta ur köttet.
Detta blir sedan grunden till snabb kalops, burgundisk gryta eller kött med härlig brunsås.
Imorgon kommer färdiga resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar