Etiketter

effektiv (6) tomat (6) pasta (5) enkel (4) glutenfri (4) ost (4) singel (4) barn (3) gott (3) halvfabrikat (3) hartler (3) högrev (3) nötfärs (3) pannkakor (3) parmesan (3) pesto (3) pizza (3) potatis (3) smör (3) svamp (3) ugn (3) vitlök (3) bacon (2) chorizo (2) enkelt (2) form (2) glutenfritt (2) hallon (2) hamburgare (2) johan (2) kvarg (2) kyckling (2) köpemat (2) lax (2) mat (2) mellanmål (2) olivolja (2) scones (2) tabasco (2) tid (2) FETA (1) baka (1) banan (1) basilika (1) blodkorv (1) blåbär (1) breakfast (1) brunsås (1) bröd (1) burgundisk (1) chili (1) chips (1) choklad (1) citron (1) creme fraiche (1) dröm (1) english (1) enångsgrill (1) falukorv (1) fish (1) fisk (1) fläskfile (1) fredag (1) frukost (1) färg (1) färs (1) glass (1) glutenfri.glutenfritt (1) grill (1) grillspett (1) gröt (1) halloumi (1) isbitar (1) jordgubb (1) jäst (1) kalops (1) kanel (1) kapris (1) kesella (1) kolhydrat (1) kryddor (1) kyl (1) köttfärs (1) lasagne (1) långkok (1) lövbiff (1) macka (1) mackor (1) mjölk (1) muffins (1) musli (1) nyttigt (1) oelek (1) pappa (1) persiljia (1) pommes (1) potatisbullar (1) potatissallad (1) rismjöl (1) röror (1) salami (1) sallad (1) salt (1) sambal (1) sidfläsk (1) socker (1) soja (1) stekfläsk (1) strand (1) strandmat (1) strössel (1) svartpeppar (1) termos (1) tonfisk (1) träning (1) varma (1) vin (1) vitkål (1) vitvinsvinäger (1) wallenbergare (1) ägg (1) öl (1)

fredag 27 september 2013

Cajsa vargs oväntade smakexplosion

Jobbet hela dagen, möte efter möte......
Glömt att handla och orkar inte köpa hem mat......
En sådan dag var det här igår. Tog vad som fanns i kylskåpet och tänkte, det går iaf att äta........
Så fel jag hade. Det inte bara att äta! Blev helt otroligt gott dessutom. Lärdomen är att våga testa och leka med maten. Smaker kan gifta sig mellan de konstigaste kombinationer. Har ni t.ex testat choklad ihop med tunt tunt skivad rödbeta? Supergott.


Cajsa vargs smakexplosion

2-3 pers

500g fläskfile
1 Gul lök
2 Paprikor
100 g svamp
1/2 dl pinjenötter
2dl matlagningsgrädde
Sojasås
Fisksås
Salt/svartpeppar/tabasco

Skiva svamp/lök/paprika/kött i lagom bitar ( köttet 1cm tjocka skivor).
Bryn allt i en panna med lite olja ihop med pinjenötter.
Tillsätt grädden och några droppar fisksås ( thailändsk som ersätter saltet). Smaka av sältan.
Tillsätt 2 msk soja ( detta var bordssoja, matlagningssoja är mer koncentrerad).
Smaka av sojasmaken, kan behövas mer beroende på sojatyp.
Låt koka ihop i några minuter.
Droppa i 5-6 droppar tabasco sista minuten.

Sojans sötma ihop med fisksåsen sälta gjorde att grädden fick en oväntad smak. Kan faktiskt inte beskriva den mer än att jag kommer laga detta snart igen :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar