Fish ’n chips
Bryt
av med lite ”köpemat” hemma, servera till barn och vuxna genom fönstret i
traditionellt tidningspapper
·
10 medelstora potatisar
·
Fryst panerad fisk. Sprödbakad
torsk till vuxna, fiskpinnar till de små· Remouladsås eller god dressing
· Tidningspapper
Sätt ugnen på ca 200°
Tvätta skölj potatisen nogaSkiva upp potatisen i trekanter och lägg i en ugnssäker form. Häll över ½ dl olivolja.
Sätt in formen underst i ugnen.
Efter 20min ta ut och salta, vänd på potatisen.
Lägg in fisken på galler ovanför potatisen. Oljan som dunstar ger
fisken en friterad go yta. Ta ut allt efter 20min och lägg upp i en strut av
papper. Snåla inte med remouladsåsen J
Fiskpinnar till barnen läggs in 10 min senareDetta var första receptet som skrevs i projektet
Effektiv tid ca 20min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar