Kvargbullar
Tipstack Roland Lycksell
Ett nyttigt mellanmål som passar lika bra i väskan efter träningen som till em-kaffet på jobbet.
Att det går att variera i oänderlighet gör inte saken sämre.
Till 8 bullar.
1 burk Kvarg 0.1% fett( ICA är lite lösare än kesella)
1 dl yoghurt/fil ( vaniljyoghurt skadar inte)
2 ägg
3dl Dinkelmjöl
2dl Havregryn
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Fyllning som kan varieras med olika frukter och kanske chokladknappar.
2 dl Frysta Hallon
3/4 dl Russin
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop torra ingredienser i en bunke. Rör ihop blöta ingredienser i en annan större bunke. Rör ner de torra i de blöta.
Klicka ut 8 bullar på en plåt och platta till ca 1 cm tjocka.
Grädda i ugnen ( gärna varmluft) i 12-15 min eller använd termometer till innetemp 90+ grader.
Låt svalna och avnjut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar